La CUP abandona la sala de Plens durant la votació per l'adquisició de la totalitat de les accions de Blanes Medi Ambient per part de l'Ajuntament de Blanes

Els dos regidors del grup municipal de la CUP han abandonat la sala en el moment de la votació del punt de l’ordre del dia que proposava l'adquisició de la totalitat de les accions de l’empresa Blanes Medi Ambient per part de l'Ajuntament de Blanes.

La formació independentista ha demanat retirar aquest punt i que no es debatés argumentant que, al seu parer, l'expedient i la tramitació d’aquest procés d’adquisició està ple de mancances. Segons el regidor de la CUP Jaume Pujadas “tenint en compte que Aigües de Blanes és l'empresa mixta encarregada de gestionar Blanes Medi Ambient, en la documentació facilitada als regidors no hi ha cap tipus de document signat per part d’Aigües de Blanes ni la còpia del contracte de resolució anticipada de la concessió”.

Els anticapitalistes han demanat, com a pas previ indispensable per tirar endavant aquesta operació, una auditoria de control financer i d'eficàcia de la societat Blanes Medi Ambient, així com la creació d'una comissió de tècnics municipals que fiscalitzin l'acció de Blanes Medi Ambient i Aigües de Blanes.

regidors-cup-blanes

La CUP ha fet públic que el conseller delegat d'aquestes dues empreses, Narcís Piferrer, està essent investigat a les diligències judicials obertes tant a un Jutjat de Girona com al Jutjat de Blanes per la presumpta gestió fraudulenta de les societats mixtes ( público-privades) d' Aigües de Girona, Salt i Sarrià (AGISSA)i d'Aigües de Blanes.

Segons sembla, Piferrer prenia les seves decisions com a Conseller d'aquestes dues societats mixtes per afavorir la mercantil Girona SA, societat íntegrament privada que també dirigeix i que té accions d'Aigües de Blanes i d'AGISSA. La finalització anticipada de la concessió que s'ha portat a votació al Ple, a la qual encara li mancarien 15 anys,  suposaria una compensació de 60.000 euros per l’empresa Girona SA.